BinnensteBuiten: zelfvoorzienend tinyhouse, pistache meringue taart en een kerststuk

Aan de rand van een weiland in Noordwijk wonen Wendy en Timothy in hun zelfgebouwde tinyhouse van slechts 20m2. Over alles in het huisje is goed nagedacht. Elke vierkante meter is zo duurzaam mogelijk in gebruik genomen. Door onder andere een IBA-tank en zonnepanelen leven de twee helemaal zelfvoorzienend.

Het is bijna kerst en onze chefs zullen deze week een bron van inspiratie zijn voor feestelijke gerechten voor op de kersttafel. Vandaag trapt culinair schrijver Nadia Zerouali af met een heerlijke pistache-meringuetaart. Geserveerd met Arabische koffie.

Zo vlak voor de feestdagen zet Binnenstebuiten in deze bizarre coronatijd graag iemand in het zonnetje. En dus gaat Martin vandaag een kerststuk maken voor een zorgheld, iemand die zich het afgelopen jaar op vele manieren extra heeft ingezet. Na een oproep meldde Esther Kruijer zich als één van de eersten aan; haar vriendin Elsina is zo’n zorgheld die naast haar werk in het verzorgingshuis ook in haar vrije tijd de cliënten bezoekt. Elsina staat altijd voor iedereen klaar. Martin maakt samen met Esther het kerststuk en dan is er bij het verzorgingshuis die, uiteraard emotionele maar oh zo mooie, verrassing.

Binnenstebuiten, maandag 14 december om 18.45 uur op NPO 2.