BinnensteBuiten: Zolderappartement Den Bosch, Kofta van Sharon, kijktuin Nuenen

Hartje Den Bosch woont Paulien op een zolderverdieping met haar dochter Sara. Het kleine appartement bevindt zich op de bovenste verdieping van een voormalig verzekeringskantoor, pal aan de bruisende markt. Een huis met een opvallende inrichting, want overal staan bijzondere eyecatchers van eigen hand.  Een daarvan is het Mariastoeltje, dat is geïnspireerd op de Mariakoekjes van de biscuitjes! Maar het is vooral heel fijn wonen, zoals Paulien zelf zegt: “als ‘prinsessen op de markt’, hier in onze eigen ivoren toren. “

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd met vleesballetjes: kofta. Hier serveert ze aubergines bij en couscous met een snufje kaneel.

In het Brabantse Nuenen wonen Dini en Matt. Ze hebben met veel ziel en zaligheid hun enorme achtertuin omgetoverd tot een paradijs. De tuin is door de jaren heen in gedeelten opgebouwd; zo is er een border/bloementuin met vijver, een siergrassentuin, een buxustuin, een symmetrische tuin met prieel, een moestuin. Als klapstuk is er de Japanse tuin, want Dini is dol op Japan. Ze zorgen ervoor dat hun tuin er in elk seizoen mooi bij staat en er totaal anders uitziet.

BinnensteBuiten, dinsdag 23 oktober om 18.45 uur op NPO 2.