BinnensteBuiten: Zweeds-Frans interieur in Amsterdam, een wijndomein in Thorn en bloeiende zeekraal

In Amsterdam wonen Freek en Helmi sinds 5 jaar samen in de woning van Freek. Maar voor het zover was hebben ze het prachtige pand flink verbouwd om het ook naar Helmi’s zin te maken. Daarna was de beurt aan haar om het interieur een nieuwe wending te geven en dat is nou precies wat ze leuk vindt om te doen.

Culinair expert Alain Caron neemt zijn zoon David, een kenner op het gebied van Franse wijnen, mee naar het Zuid-Limburgse plaatsje Thorn. In dit witte stadje worden n.l. heerlijke Nederlandse wijnen gemaakt door oud-musicus Harry en zijn vrouw Mieke. En dat willen de Carons wel eens proeven!

Natuurfotograaf Nico van Kappel is dol op de herfst en gefascineerd door de dynamiek van de Nederlandse kust. De invloeden van seizoenen en getijden zorgen ervoor dat het altijd anders is. Zoals in de Prunjepolder bij Kerkwerve. Ieder jaar kijkt hij uit naar dat moment als zoutmoerassen in de mooiste kleuren worden gestoken. Zeekraal kleurt dan felrood en roze en de zeeasters bloeien paars en vormen daarna pluizige zaadhoofdjes. Voor hem is dit de Nederlandse Indian Summer: veel sfeer en felle herfstkleuren wat in zijn foto’s is terug te zien.

BinnensteBuiten, dinsdag 10 november om 18.45 uur op NPO 2.