De leukste items vd laatste weken BinnensteBuiten in 1 uitzending!

Veronique en Bart wonen samen in een benedenwoning aan de Botanische tuin in Delft. Op het moment dat Bart het huis koopt, leren ze elkaar net kennen. Ze zijn gelijk samen gaan klussen zodat ze zich er allebei vanaf het eerste moment thuis voelen.

Ramon laat zich inspireren door de Arabische keuken en maakt een zoete lekkernij: baklava

Cynthia woont al 9 jaar in hetzelfde huis in Arnhem. De tuin is flink verwaarloosd geraakt in die jaren en kan wel een opknapbeurt gebruiken. De tuin heeft volgens Martin absoluut potentie, maar het één en ander zal de tuin moeten verlaten. En bovenaan dat weggooilijstje van Martin staat het nepgras! In de zomer wordt Cynthia 60 jaar, als ze dan haar bijzondere verjaardag in een mooie, gezellige, opgeknapte tuin kan vieren, is ze heel gelukkig. Een mooie klus voor Martin!

In het centrum van Harlingen woont Els Jansma in een voormalige kapiteinshuis. De woning kent een rijke geschiedenis, het huis zoals het nu is, stamt uit 1728 maar de kern is al in de 17de eeuw ontstaan. Het werd gebouwd door een kapitein van de admiraliteit. Dat is onder andere te zien aan het speciale schild dat hij heeft laten plaatsen in de voorgevel. Veel oude elementen zijn hier behouden. Binnen is het verrassend ingedeeld en beschikt het over onverwachte hoekjes en ruimtes.
In de voormalige Bijlmer Bajes doen mensen met een vluchtelingenachtergrond horeca-ervaring op onder leiding van masterchef-finalist Rosah van Schendelen. Culinair expert Alain Caron bezoekt dit zogenaamde trainingsrestaurant en ontmoet zijn oud-pupil Rosah. Hij spreekt met de vluchtelingen over hoe dit initiatief ze verder helpt. Samen maken ze een heerlijk gerecht, met wereldse invloeden.

BinnensteBuiten, zondag 7 april om 19.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.