Het beste van de afgelopen weken BinnensteBuiten

Chef-kok Ramon Brugman is een ster in patisserie en maakt heerlijke mini moorkoppen met chocolade fondant.
Anne Noordam en Thong Lei werken en wonen samen. Hun gedeelde passie: eclectische interieurs ontwerpen met meubelstukken en kunst uit de hele wereld. Hun eigen huis is daar een goed voorbeeld van, ze wonen al 25 jaar in een oude fabriek. Waar vroeger stroopwafeltjes werden gebakken staat nu het Napoleon III bankje en hangen prachtige schilderijen.

Boswachter Marieke Schatteleijn is in het Vijlenerbos vlakbij Vaals. Alleen in dit gebied van ons land houdt zich de hazelmuis schuil. Dit muisje komt nauwelijks op de grond en gaat klimmend door het leven; daarom wordt ‘ie ook wel het Limburgse Aapje genoemd. Of Marieke het diertje gaat spotten is de vraag want de Hazelmuis wordt met de dag zeldzamer…

Wanneer een oude verbandmiddelenfabriek aan de Amstel vrijkomt voor gloednieuwe appartementen, is Ilari Hoevenaars er als de kippen bij om er één te bemachtigen. Met zijn Finse wortels bootst Ilari vervolgens de Scandinavische eenvoud na in het interieur. Het resultaat is een warm huis waarin familiegeschiedenis, een hang naar vroeger en eigenzinnigheid samenkomen.

En culinair expert Alain Caron stapt vandaag in de Zuid-Hollandse streek Westland op de fiets! Hij rijdt met Marja van der Ende de ‘Snertroute’, die Marja heeft bedacht om mensen dichterbij de boeren en lokale productaanbieders te brengen. Na een behoorlijke fietstocht komt Alain met Marja aan bij Sylvia die de oer-Hollandse snert maakt. Alain helpt mee en maakt met het verse roggebrood nog iets passends voor bij de snert.

BinnensteBuiten, zondag 17 februari om 19.10 uur op NPO 2