Innovatieve spraakgestuurde kookhulp voor de lekkerste BinnensteBuiten recepten!

Het populaire tv-programma BinnensteBuiten pioniert met een spraakgestuurde keukenhulp. Zo heb jij je handen en ogen vrij om je volledig te richten op het koken. Chef-kok Sharon de Miranda komt tot leven in jouw keuken met haar stem en begeleidt je stap-voor-stap door het recept heen, helemaal op jouw tempo. KRO-NCRV behoort tot de eerste 18 organisaties die een spraakgestuurde applicatie hebben ontwikkeld voor de Google Assistent.  

Probeer nu!

In de Google Assistent (app) kun je praten met onze BinnensteBuiten chef-kok Sharon de Miranda. Op jouw eigen tempo kun je haar vragen om de volgende stap in het recept. Je hoeft dus niet meer met je vieze handen je telefoon te ontgrendelen of de bladzijde van je kookboek om te slaan. Zo heb je je handen en ogen vrij voor het koken. Naast je culinaire steun en toeverlaat is Sharon ook heel gezellig in de keuken. Zo kun je haar bijvoorbeeld ook vragen iets te zingen.

Voor de omroep KRO-NCRV is deze ontwikkeling een eerste stap met een nieuwe, opkomende interface die interessante mogelijkheden biedt. In jargon wordt hiernaar verwezen met de term conversational interfaces; gebruikers praten tegen en reageren op een computer. Media-directeur Jochem de Jong is erg blij met de nieuwe innovatie: “Met deze voice assistent van BinnensteBuiten zetten we voor het eerst de technologie van voice recognition in. We gebruiken daarbij niet de stem van Google, maar de stem van onze eigen chef-kok Sharon. Zo maken we de technische interactie menselijk en het gesprek nog persoonlijker."

En daar zijn wij heel trots op! Eindredacteur BinnensteBuiten Ingely Rutten: “Door het spraakgestuurde element en het gebruik van de stem van Sharon, krijg je écht het gevoel dat de BinnensteBuiten kok naast je in de keuken staat. Dat maakt het heel persoonlijk en voegt een nieuwe dimensie toe aan de BinnensteBuiten ervaring.”

Hoe het werkt
De gratis kookhulp kun je oproepen binnen de Google Assistent (app) op je smartphone of tablet. Vervolgens roep je: “Ik wil praten met chef-kok BinnensteBuiten” en hoor je Sharon uit je speakers en kan je met haar gaan koken.
Wekelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd in de verschillende categorieën: vegetarisch, vis, vlees en zoet. Probeer het zelf door in de Google Assistent ‘chef-kok BinnensteBuiten’aan te roepen, veel plezier en eet smakelijk!