Podcastserie BinnensteBuiten: Het geluid van de Nederlandse natuur

Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten presenteert dit najaar een nieuwe podcastserie: Het geluid van de Nederlandse natuur. Na het eerdere succes van Het geluid van de Biesbosch en Het geluid van Texel, publiceren we elke maand een nieuwe podcast. Het geluid van de boerderij; van kwakende kikkers; van de Markerwadden en van de regen.

De BinnensteBuiten podcast biedt iedereen een unieke audio-ervaring middels 3D geluid. Met je oortjes of koptelefoon ervaar je het geluid alsof je middenin de natuur staat. Je hoort de kakelende kippen, knorrende varkens, kwetterende vogels en blatende koeien om je heen. Je waant je echt op de boerderij en hoort de koeien het gras snijden met hun tong. Bij de kikkers waan je je op een zomeravond aan de rand van de poel. En bij het geluid van de Markerwadden is het net alsof je aan boord stapt van een zeilschip en naar de Markerwadden vaart. Je hoort visdiefjes af en aan vliegen. Het geluid van verschillende soorten regen brengt je tot rust en is een échte zen-ervaring.

De podcastserie is een samenwerkingsverband met het Bartiméus Fonds. Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen en het leven kunnen leiden dat bij hen past.
Mensen die slechtziend of blind zijn komen vaak minder makkelijk in de natuur en missen daardoor unieke ervaringen als een vogelconcert, het geluid van een boerderij, kwakende kikkers of regen. Middels deze unieke innovatieve geluidstechnieken kunnen zij toch de natuur ervaren en er verbinding mee maken. KRO-NCRV vindt het belangrijk om ook voor deze groep een verschil te maken.

De podcast is te beluisteren via BinnnensteBuiten.tv, iTunes, Google Play en Spotify.

Vanaf 16 september: Het geluid van de boerderij,
14 oktober: Het geluid van de kwakende kikkers,
18 november: Het geluid van de Markerwadden,
16 december: Het geluid van de regen.