Boer Tom laat zijn hart spreken in Boer zoekt Vrouw

Op de boerderijen van boer Theo, boer Jan, boer Tom, boer Geert en boerin Bertie komt het definitieve keuzemoment dichterbij. De vrouwen durven er steeds meer voor uit te komen dat ze vlinders hebben, maar ze worden ook heel onzeker want de boeren laten nog weinig los. Voor wie stelt de boer zijn hart open? Met wie wil hij/zij de toekomst delen? In de uitzending van het KRO-programma Boer zoekt Vrouw van zondag 1 maart (20.20 uur NPO 1) kan boer Tom zijn gevoelens niet meer voor zich houden en hakt boer Jan de knoop door.

Bij boerin Bertie wordt hard gewerkt op het land. Hierdoor is er steeds meer onderling contact. Bertie neemt Katherine en Esther een voor een mee op de tractor voor een goed gesprek. De dames vinden het geweldig om hun boerin aan het werk te zien om het land waar ze zo trots op is. Katherine denkt dat Bertie voor hun allebei gevoelens heeft, maar omdat ze zo anders zijn, kan Bertie nog geen keuze maken...

De moeder van boer Tom komt langs op de boerderij om met haar potentiele schoondochter kennis te maken. Als zijn moeder weggaat, gaat Tom bij haar te rade. Wat vindt zijn moeder van Rimke en Leonie? Wie vindt zij het leukste? Tom geeft aan gevoelens te hebben voor een van zijn logees. Nog voor het definitieve keuzemoment gooit hij het hoge woord eruit....

Ondertussen doet boer Theo zijn best om een gesprek aan te knopen met Nancy. De situatie is voor hem zo lastig. Ze komen de avond door met een potje mens-erger-je-niet.

Bij boer Geert zit de huiskamer vol bezoek. Het is een gezellige avond, Hetty en Ada lopen af en aan met hapjes en drankjes terwijl Geert gelukzalig toekijkt. De volgende dag gaan ze ontbijten in Duitsland. Geert met aan elke arm een vrouw. Het geluk lacht hem toe. Hetty en Ada spreken allebei uit hem geweldig te vinden. Ook Geert is verliefd, maar laat nog niks merken terwijl hij dat eigenlijk wel wil: "Ik zou haar graag willen zeggen dat ik mijn leven met haar wil delen".

Op de boerderij van Jan is de dag van het defintieve keuzemoment aangebroken. Terwijl Marieke en Rianne zich optutten, vlucht Jan zijn stal in. In gedachten verzonken doet hij zijn werk. "Jan heeft een pokerface", verzuchten zijn logees. Als Yvon arriveert en Jan zijn keuze bekendmaakt spat de verliefdheid van het kersverse stel af: "Je bent alles waar ik op heb gehoopt", zegt de vrouw van Jans dromen tegen hem.

Boer zoekt Vrouw – De Webserie
De boeren Gert-Jan, Leo, Janko, Mario en Willem worden online gevolgd in Boer zoekt Vrouw – De Webserie. Wekelijks op dinsdag en donderdag is op  www.kro.nl/boerzoektvrouw te zien hoe het hen vergaat op liefdespad. Daarnaast biedt de website wekelijks previews en exclusieve verhalen van de boeren die op tv komen.

Boer zoekt Vrouw, zondag 1 maart, 20.20 uur, NPO 1