Boer zoekt Vrouw: Boer Marnix maakt zijn eerste keuze

In Boer zoekt Vrouw van zondag 28 oktober maakt ook boer Marnix zijn eerste keuze.

Willemijn vindt hem nog steeds leuk, maar ze vraagt zich af of hij er klaar voor is: “Hij wil alles graag alleen doen. Is er ruimte voor een vrouw die dat het liefst ook samen wil doen?”. Bertine klinkt wat zekerder van haar zaak: “Raar he, hoe snel dat gaat? Ik voel geen kriebels, maar wel warme vriendschap. Ik zou het jammer vinden als ik weg zou gaan”. Janneke weet het nog niet: “Ik ben er nog niet 100 procent uit, maar wil wel 100 procent blijven”. De vrouwen voelen wat reserves bij Marnix en dat bevestigt hij: “Je laat niet zomaar iedereen binnen in je hart. Er is maar een klein stukje nodig om dat voor elkaar te krijgen, maar dat stukje moet je dan wel bij elkaar vinden.” Mag Willemijn, Janneke of Bertine haar koffers gaan pakken?

Na dit keuzemoment zijn op alle boerderijen nog twee logé(e)s. En dat brengt een nieuwe dynamiek met zich mee. “Het is ook wel spannender, het komt dichterbij”, zegt boerin Michelle “dus ik moet mezelf open zetten en dat is best af en toe lastig.” Maarten gaat door op de vertrouwde voet: “Het heeft geen zin om extra moeite te doen om mezelf te laten zien. Ik ben wie ik ben.”

Bij boer Jaap op de kwekerij heerst stress. Niet vanwege de vrouwen, er is een lekkage. De dames zien daardoor Jaap van een andere kant en dat bevalt ze. “Zo leer je iemand ook beter kennen want hij was er niet op voorbereid. Zo is het leven”, aldus Marian. Petra ziet een krachtige Jaap: “Het is niet zo dat hij nergens anders meer aan kan denken.” Beide dames pakken hun momentje met Jaap alleen.

Op de hengstenfokkerij bij boerin Steffi heerst een vrolijke stemming want Steffi is jarig en de mannen verrassen haar met cadeautjes. ’s Avonds komen wat vrienden en vriendinnen een feestje vieren.

Akkerbouwer Wim neemt Marit en Paula mee voor wat ontspanning in een meertje bij zijn huis. Met de dames in bikini en hijzelf in zwembroek laat Wim zich van zijn sportiefste kant zien. Of dat voor Paula sportief genoeg is…

Boer zoekt Vrouw, zondag 28 oktober, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.