Boer zoekt Vrouw: spanning stijgt en twijfel groeit

Bij Boer zoekt Vrouw van zondag 4 november nadert het einde van de logeerweek. Dat brengt zowel bij de boeren als bij de dates de nodige spanning met zich mee. De vermoeidheid van een intense week slaat toe en ook de twijfel.

Boer Marnix gaat te rade bij een goede vriend: “Je moet het niet zo gaan afwegen, je gevoel zegt meestal genoeg”, adviseert hij. “Maar dat is nou net het probleem”, reageert Marnix “mijn verstand zegt dit en dit en mijn gevoel blijft in het midden hangen.” Het wordt Marnix allemaal teveel. Ondertussen worstelt ook Bertine. Ze heeft behoefte aan tijd voor zichzelf en trekt zich terug.

Bij boerin Michelle slaat haar hoofd op hol. Nu het eind in zicht is, is ze bang om de verkeerde keuze te maken omdat ze in het verleden nogal is gekwetst: “Het moet nu goed zijn”. Michelle polst bij Ruud hoe bij hem de vlag erbij hangt. Ze neemt geen genoegen meer met ‘leuk’. “Leuk is niet voldoende, ik wil iets meer zijn dan leuk. Leuk hebben we niks aan.” Ze hebben een goed gesprek, iets waar Michelle erg naar hunkerde. Ook Maarten voelt de spanning toenemen: “Ik wil eigenlijk gewoon weten waar ik aan toe ben”. Michelle hoopt dat een steenhealing haar verder helpt.

De dag begint bij boer Jaap wederom met waterproblemen waardoor hij Marian en Petra weer alleen moet laten. Jaap vindt het vervelend voor de dames, maar zij tonen begrip voor de situatie. Ondertussen moet Jaap ook nog nadenken over zijn keuze: “Gisteravond dacht ik dat gaat haar worden, maar vandaag denk ik weer heel anders. Ik moet het bedrijf wat meer loslaten en focussen op met welke vrouw ik nu echt verder wil”. Zodra Jaap een momentje heeft, gaan de dames met hem in gesprek.

De vrouwen bij Wim uiten hun twijfel. “Ik zie mezelf hier niet zo snel. Op het moment dat je iemand heel erg leuk vindt kan je je makkelijker over dingen heen zetten. Als je twijfels hebt over die persoon, weegt dat extra zwaar.” Paula pakt haar racefiets om haar gedachten op een rijtje te krijgen. Ook Marit uit haar gevoelens. Ze denkt dat Wim er iets te makkelijk over denkt: “Hij is nog steeds niet super persoonlijk. Ik geloof niet dat we dichter bij elkaar komen.”

Boerin Steffi gaat verder met haar onderzoek naar de mannen. Ze vindt het pittig: “Eerst was het lachen, gieren, brullen, nu wordt het serieus dus kom je jezelf de hele tijd tegen.” Harrold heeft weer vertrouwen in een goede afloop: “Ik heb het idee dat ze de aandacht weer goed verdeelt, dat doet me plezier.”

Boer zoekt Vrouw, zondag 4 november, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.