Eva Jinek ontmoet Hillary Clinton

Speciale aflevering van Brandpunt+ bij KRO-NCRV OP NPO 2.

Nog geen anderhalf jaar na de grootste nederlaag van haar leven, lijkt Hillary Clinton sterker dan ooit. Tijdens een inspirerende ontmoeting met Eva Jinek op Internationale Vrouwendag 2018 vertelt een eerlijke en kwetsbare Hillary Clinton hoe ze herstelde nadat op 8 november 2016 de grond onder haar voeten wegzakte.

Ze was de eerste vrouwelijke kandidate voor het Witte Huis in de geschiedenis en won de popular vote van het Amerikaanse publiek. Het leek een strijd die ze niet kon gaan verliezen, maar wat niemand had verwacht gebeurde toch: ze verloor de presidentsverkiezingen van Donald Trump. 

In een openhartig gesprek met Eva Jinek vertelt Hillary Clinton hoe het was om het op te moeten nemen tegen Donald Trump, welke fouten ze heeft gemaakt en hoe ze de kracht vond om weer op te krabbelen na alle kritiek en de verloren strijd.

Eva Jinek: "Hillary Clinton zou de eerste vrouw zijn die president werd van de Verenigde Staten, een historische doorbraak in alle opzichten. Haar nederlaag was dan ook van een epische omvang: politiek gezien omdat ze verloor van een kandidaat zonder enige ervaring, maar ook persoonlijk omdat ze nooit rekening hield met dat verlies. En ook dit overleefde ze, sterker nog: ze is strijdbaarder dan ooit. Een fascinerende vrouw met een ongekend doorzettingsvermogen". 

Met een pen vol tranen, woede, ongeloof maar ook humor en relativering zette de voormalig minister van Buitenlandse zaken haar relaas op papier. In 'What Happened' beschrijft Hillary Clinton wat de campagne, Russische inmenging, een tegenstander waarvoor regels niet te lijken bestaan en het grote verlies met haar deden. 

In deze speciale aflevering van Brandpunt+ het verslag van een ontmoeting tussen twee sterke vrouwen middenin de publiciteit maar met beide benen op de grond. 

Henk van der Aa, eindredacteur van Brandpunt+: "Het is heel bijzonder om een politicus met deze statuur en zo'n dramatisch verhaal te kunnen spreken en dan niet alleen stil te staan bij waar het mis ging, maar ook verder te durven gaan. Een open en persoonlijk gesprek over drijfveren en veerkracht, dat is precies wat past bij de constructieve koers van Brandpunt+".

Brandpunt+ Special: Eva Jinek ontmoet Hillary Clinton, dinsdagavond om 21.00u bij KRO-NCRV op NPO 2.

 

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880