In deze aflevering van ‘Broodje Gezond’ onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris of je nu beter boter op je brood kunt smeren of margarine. De laatste tijd is ‘boter is beter’ een veelgehoorde stelling. Want natuurlijk, dus goed. Maar is dat ook zo? En waarom dan?

Marlijn - die van jongs af aan margarine gebruikt - en Ersin - die boter toch echt beter vindt smaken - praten met wetenschappers, medisch specialisten en fabrikanten op zoek naar de beste keus.

Bij een boterworkshop duikt Marlijn met de handen in het vet terwijl Ersin de smeervoorkeuren van de supermarktklant checkt bij het boterschap. Verder helpt Marlijn twee boerenbroers bij het boterkarnen en krijgt Ersin een kijkje in een margarinefabriek nadat hij streng advies heeft gekregen van een vaatarts.

Broodje Gezond, dinsdag 14 juni om 21.10 uur op NPO 3.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880