Broodje Gezond: Vers/blik

We moeten er 2 ons per dag van eten. Groenten. Maar maakt het dan uit of deze uit de pot, een blik, uit de vriezer of van de markt komen? Verse groenten versus geconserveerde groenten; wie gaat er winnen? Marlijn onderzoekt bij de producent hoe de groenten zo gezond mogelijk in een potje belanden, terwijl Ersin bij de spruitjesboer de oogst meemaakt en de term ‘vers’ onderzoekt. Want tot wanneer mag je iets ‘vers’ noemen? En wat gebeurt er met je boontjes als je ze verkeerd kookt? En maakt het dan nog wat uit of je je wortel pureert, rauw op eet of gekookt ? Nou en of! 

In Broodje Gezond onderzoeken Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris de zin en onzin rondom onze voeding en gezondheid. Wat klopt wel en wat is klinkklare onzin? Een rondgang langs wetenschappers, fabrikanten, experts en consumenten levert diverse verrassende inzichten op.

Broodje Gezond, donderdag 23 mei om 20.25 uur op NPO 3