Jan Kooijman en Ish Ait Hamou dansen de wereld over

In het nieuwe culturele reisprogramma Dance around the World gaan vrienden Jan Kooijman en Ish Ait Hamou op zoek naar typische culturele dansen van verschillende landen over de wereld. In de zesdelige serie – die vanaf maandag 19 februari om 21.25 uur op NPO 3 wordt uitgezonden – reizen Jan en Ish af naar Thailand, Oekraïne, Peru, Colombia, Ierland en Jordanië.

Dance around the World is een mix van een reis- en dansprogramma. Presentator Jan Kooijman: ”Ish en ik zijn al jaren goed bevriend. Het idee van het programma is heel eenvoudig, wat gebeurt er als twee goede vrienden worden ondergedompeld in een onbekende cultuur en proberen de bijhorende dansstijl eigen te maken. Zonder oefening, zonder voorbereiding. We wisten vooraf niet waar we naar toe gingen, dus eenmaal aangekomen moesten we de cultuur en de mensen echt leren kennen, om zo hun dansstijl proberen aan te leren.”

Dansen verbindt mensen en culturen. Presentator en danser Ish Ait Hamou heeft dit tijdens de verschillende reizen mogen ervaren: “Het is zo bijzonder om door middel van een dans dichter bij een bepaalde cultuur te komen en die ook op deze manier te leren kennen. Communicatie was soms een barrière maar door de gezamenlijke passie voor dans spraken we dezelfde taal. Dans verbindt.”

Dance around the World, vanaf maandag 19 februari om 21.25 uur op NPO 3.