De Ochtend van 4: '15 heel erg leuke seconden' winnaar Wake Up Call-wedstrijd

Freek Sluijs heeft de winnendeklassieke Wake Up Call gecomponeerd. Luisteraars van NPO Radio 4 kozen zijn inzending '15 heel erg leuke seconden' als winnaar. Dat is bekendgemaakt in het jubilerende KRO-NCRV Radio 4-programma De Ochtend van 4.

Het dagelijkse ontbijtprogramma van NPO Radio 4 bestaat vijf jaar. Bij die gelegenheid geeft De Ochtend van 4  een klassieke ringtone cadeau, die iedereen gratis kan downloaden. Deze 'Wake Up Call' is het resultaat van een wedstrijd onder componisten en musici.

Maar liefst 66 van hen bedachten een klassieke ringtone die past bij de ochtend. Zo kan iedereen de snerpende wekker op zijn telefoon vervangen door een aangename wektoon. De winnende inzending van Freek Sluijs is vanaf nu te downloaden op www.nporadio4.nl. Daar is ook te vinden hoe deze als ringtone is te installeren op de mobiele telefoon.

Winnaar Freek Sluijs is componist en fagottist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hij werd geboren in 1959 in Vriezenveen en studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Sluijs omschrijft zijn ringtone als “het geluid van een haan, gecombineerd met een vrolijk ritme”.