Carice van Houten gastpresentator van De Staat van Stasse

Het NPO Radio 2 programma De Staat van Stasse komt op 1 december van 20.00 tot 22.00 uur vanuit het bos van Amelisweerd bij Utrecht. Stefan Stasse maakt deze live-uitzending eenmalig samen met WNF-ambassadeur Carice van Houten. Het programma is een samenwerking met het Wereld Natuur Fonds in het kader van de campagne ‘Aarde op 1’. 

Carice van Houten is als kind opgegroeid in het bos van Amelisweerd. Een bos waar in het verleden veel strijd is geleverd om het voortbestaan; en nog steeds bestaan er plannen voor uitbreiding van de snelweg, waardoor weer een stuk van het bos zal verdwijnen.  

Er moest en zou in de jaren ’70 een snelweg dwars door het bos komen en die kwam er uiteindelijk.?Carice heeft als jong meisje tegen de snelweg geprotesteerd. Sinds 2009 zet ze zich in als ambassadeur van het WNF. In een avondlijke wandeling door het bos zullen Carice en Stefan terugblikken op haar jeugd en haar liefde voor de natuur.

Aardige bijkomstigheid is dat Stefan Stasse, de presentator van het KRO-NCRV radioprogramma De Staat van Stasse, de oom is van Carice. 

Stefan vindt het belangrijk om op deze manier aandacht aan het onderwerp te besteden: “Uiteindelijk draait alles om de aarde, dus je zou gek zijn om hem niet op 1 te zetten.”  

Ook komt Frédérique Spigt, die zeer begaan is met het lot van de natuur en de wereld, live optreden. 

De Staat van Stasse, 1 december, NPO Radio 2, 20.00 – 22.00 uur  

Presentator

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880