Arnoud Kuijpers is beste leraar Nederlands van 2015

Arnoud Kuijpers (27) uit Nijmegen is in het KRO-programma De Taalstaat uitgeroepen tot de Beste Leraar Nederlands van 2015. De docent van het Candea College in Duiven kreeg de prijs uitgereikt door onderwijsminister Jet Bussemaker.

Arnoud Kuijpers staat ook wel bekend als 'de YouTube-leraar'. Hij maakt filmpjes over taalonderwerpen die hij op internet plaatst en geeft de leerlingen de opdracht die thuis te bekijken als huiswerk en vervolgens bespreekt hij ze tijdens de les. Dat spaart enorm veel tijd en daardoor kan hij andere dingen doen. Hij is een leraar die moderne middelen gebruikt en volgens zijn school heeft deze aanpak ook effect op de andere leraren.

De verkiezing van de Beste Leraar Nederlands werd voor de tweede keer georganiseerd door De Taalstaat en Onze Taal en er deden dit jaar ook leraren uit België mee.  Kuijpers versloeg in de eindstrijd twee Vlaamse docenten:  Bert Zurings van het Onze-Lieve-Vrouwencollege in Vilvoorde en Jan de Jong van het Mater Salvatoris in Kapellen. Meer dan achtduizend mensen brachten hun stem uit op één van de drie kandidaten die door een deskundige jury waren geselecteerd.

•De zoektocht naar de beste leraar Nederlands van 2015 is georganiseerd door De Taalstaat (KRO) en Onze Taal en wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen, sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands in België en Klasse.be.