Maaike van Herwaarden beste Leraar Nederlands 2016

Maaike van Herwaarden van het Arentheem College uit Arnhem is de Beste Leraar Nederlands van 2016. De docente kreeg de prijs vanochtend van onderwijsminister Jet Bussemaker in het KRO-NCRV radioprogramma De Taalstaat.

Maaike van Herwaarden (33) was één van de drie genomineerden die door een vakjury werd voorgedragen. De jury prees haar om het feit dat ze het kritisch denken van de leerlingen stimuleert en om haar betrokkenheid bij de schoolkrant. Van Herwaarden richtte twee jaar geleden de schoolkrant Takkie op, die na een jaar direct werd uitgeroepen tot beste schoolkrant van Nederland. Leerlingen van het Arentheem College noemen hun docente Nederlands bevlogen, gepassioneerd en enthousiasmerend.

De verkiezing van de Beste Leraar Nederlands werd voor de derde keer georganiseerd door het NPO 1 radioprogramma De Taalstaat van Frits Spits en Onze Taal. De vakjury koos uit 12 genomineerden drie leraressen op wie de afgelopen twee weken door het publiek kon worden gestemd. Meer dan 2000 mensen brachten hun stem uit op één van de drie kandidaten.

Er dongen dit jaar opnieuw leraren uit België mee en voor het eerst konden ook NT2 docenten (die Nederlands doceren aan mensen voor wie het niet hun moedertaal is) worden voorgedragen. In 2014 won Martijn Koek uit Amstelveen de titel en vorig jaar werd Arnoud Kuijpers uit Duiven de Beste Leraar Nederlands. De vakjury bestaat uit hoogleraar  Peter-Arno Coppen, lerares Trudy Coenen en de Vlaamse professor Frans Daems.

 

 

Presentator

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880