Podcast ‘30 MINUTEN RAUW’ van Ruud de Wild wordt '30 MINUTEN ROUW’ in collecteweek KWF

NPO Radio 2 steunt ook dit jaar de Collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Van maandag 31 augustus tot en met donderdag 3 september doopt KRO-NCRV DJ Ruud de Wild zijn populaire podcast ’30 MINUTEN RAUW’ voor één week om tot ‘30 MINUTEN ROUW’, waarin hij vier keer in gesprek gaat met een BN’er die een dierbare is verloren aan kanker.
 
Tijdens deze 30 minuten durende podcast praat Ruud met zijn gast over het afscheid nemen van een dierbare, het rouwproces, de omgang met kanker en het belang van onderzoek naar deze ziekte. Ruud voert openhartige gesprekken met Femke van der Laan, de weduwe van de oud-burgemeester van Amsterdam, zanger Simon Keizer, KRO-NCRV DJ Wouter van der Goes en presentator Roelof Hemmen. Allen hebben ze in de afgelopen jaren een naaste verloren aan kanker. 
 
Ruud de Wild is trots op de speciale reeks van zijn podcast: ‘'Alle gesprekken die ik voor 30 MINUTEN ROUW heb mogen voeren, hebben mij stuk voor stuk geraakt. Het is erg bijzonder hoe dichtbij ik mocht komen, want het blijft toch een kwetsbaar en intiem onderwerp. Dat ik hiermee een steentje mag bijdragen aan de KWF Collecteweek vind ik een ongelofelijke eer.'’
 
In de eerste aflevering gaat Ruud in gesprek met Simon Keizer waarin hij vertelt over het overlijden van zijn vader, Klaas Keizer. Hij overleed toen Simon 15 was. Simon vertelt onder andere over hoe hij hoorde dat zijn vader ziek was, hoe hij afscheid van zijn vader nam en dat de eerste single van Nick & Simon, ‘Steeds Weer’, eigenlijk over zijn overleden vader gaat.
 
De speciale reeks 30 MINUTEN ROUW, een podcast van KRO-NCRV en NPO Radio 2, is vanaf maandag 31 augustus te beluisteren via de NPO Radio 2-app, de website nporadio2.nl en de bekende podcastplatforms.