De Wild ontmoet U2

Op zaterdagavond 11 november (22.30 uur, NPO 1) heeft KRO-NCRV-dj Ruud de Wild een bijzondere ontmoeting met de wereldberoemde band U2 in São Paulo in Brazilië, waar de band hun concerttournee heeft afgesloten. In De Wild ontmoet U2 praat Ruud met Bono en The Edge over de band, hun wereldwijde succes, de muziekindustrie en hun nieuwe album Songs of Experience, dat in december verschijnt. In de week voorafgaand aan de uitzending zijn in Ruuds programma De Wild in de Middag op NPO Radio 2 al delen van zijn interview te horen.

“Ik ben al lang gefascineerd door deze heren, die nu al meer dan veertig jaar aan de top staan”, aldus Ruud. “Nu is er een nieuwe plaat: Songs of Experience,. Wat mij betreft een uitstekend moment om deze muzikale helden te ontmoeten, om ze te vragen waar ze nu staan, en ook: wat is er nog te wensen? Waar gaat de band heen vanaf hier?”

U2 begon in december 1976 op de middelbare school in Dublin en sinds hun start is de bezetting van de band ongewijzigd gebleven, een unicum in de popgeschiedenis. Op 14 oktober 1980 speelde de band voor het eerst in Nederland, in de KRO-studio in Hilversum. De grote doorbraak voor U2 kwam in 1983 met het album WAR. Afgelopen juli trad U2 op met The Joshua Tree-tour op de Amsterdam Arena.

Aansluitend op De Wild ontmoet U2 wordt op NPO 3 het concert iNNOCENCE and eXPERIENCE van U2 uit 2015 uitgezonden.

De Wild ontmoet U2, zaterdag 11 november, 22.30 uur op NPO 1