De Reünie: een half miljoen dollar aan goud uit de grond

Op zondag 27 maart (20.20 uur, NPO 1) staat in De Reünie klas 4 van de Lagere Land- en Tuinbouwschool Witmarsum, leerjaar 1973, centraal. Patrick Lodiers gaat goud zoeken met Tony, praat met een opera zingende boer en bezoekt Bob, die zijn vrouw verzorgt die Alzheimer heeft.

Tony begint als boer in Friesland, maar emigreert al snel naar Canada. Eerst start hij daar ook een boerenbedrijf, maar als snel gooit hij het over een andere boeg: hij wordt goudzoeker. Samen met zijn familie bezit Tony nu twee goudmijnen, en boort hij de hele dag in de grond om te zoeken naar kleine goudstukjes. En met succes: met een beetje geluk haalt hij soms elke week voor een half miljoen dollar aan goud uit de grond. Patrick mag een dagje meelopen met Tony om de geheimen van een echte goudzoeker te ontdekken.

Reinder-Jan is na de Landbouwschool wel boer gebleven. In zijn koeienstal klinkt de hele dag klassieke muziek. Daar geven de koeien meer melk van. Maar dan kan hij ook meezingen. Want dat is zijn passie. Inmiddels heeft Reinder-Jan zijn tv-debuut gemaakt in het opera programma Una Voce Particolare.

Bob heeft een scala aan beroepen: grafdelver, buschauffeur, mollenvanger, hondentrainer. Maar hij is toch vooral de verzorger van zijn zieke vrouw Joke. Zij lijdt aan alzheimer maar voor Bob is het duidelijk: hij wil zo lang mogelijk thuis voor haar zorgen.

De Reünie, zondag 27 maart 2016, om 20.20 uur op NPO 1