De Reünie: ‘Alleen aan zijn ogen kan ik zien dat hij mij herkent.’

In de uitzending van 15 november (om 20.20 uur op NPO 1) staat in de nieuwe reeks van De Reünie klas 5 VWO Libanon Lyceum Rotterdam uit 1984 centraal. Oud-leerling Simone is topvrouw bij Philips en draagt de verantwoording voor miljarden euro’s. Maar naast haar topcarrière heeft ze de zorg over haar man met Alzheimer.

Simone is als financiële topvrouw bij Philips verantwoordelijk voor miljarden euro’s. Daarnaast heeft ze de zorg over haar man Niek. Niek kreeg al op jonge leeftijd Alzheimer en kan niet meer zelfstandig functioneren. Soms vraagt Simone zich wel eens af of Niek nog wel weet wie ze is. Soms ziet ze in zijn ogen de herkenning. Aan Patrick vertelt ze openhartig over haar worsteling met de vraag wanneer je man niet meer je man is. En ze stelt ons voor aan haar nieuwe vriend Joeri.

Alejandro is al heel lang in Nederland. Toen hij 7 was vluchtte hij met zijn familie uit Chili. Zijn vader was minister in het kabinet van Salvador Allende toen Pinochet met een staatsgreep de macht overnam, de familie was niet langer veilig. Na veel omzwervingen belandde Alejandro in Rotterdam. Maar het Chileens bloed kruipt waar het niet gaan kan. Soms moet hij even trommelen op het skelet van een geitenkop.

En Maarten vertelt hoe hij lang heeft moet leven van iets meer dan 3 euro op een dag.

De Reünie, zondag 15 november om 20.20 uur op NPO 1.