De Reünie: Cello spelen tussen de kogels

In De Reünie van zondag 13 december (20.20 uur, NPO 1) staat klas 4 Haganum gymnasium Den Haag uit 1998 centraal. Patrick ontvangt oud-leerling Fabienne in zijn klas. Zij vertelt over de cellolessen die ze geeft aan getraumatiseerde kinderen in vluchtelingenkampen. En Medea zet haar talent aan de kant om haar vermiste zus te vinden die betrokken was bij een bootongeluk in Indonesië.

Voor Fabienne ligt een veelbelovende toekomst in het verschiet als celliste in de beste orkesten van Nederland. Toch geeft ze nu celloles aan kinderen in vluchtelingenkampen op de Westelijke Jordaanoever. Aan Patrick vertelt ze hoe de kinderen in het kamp stuk voor stuk de meest traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt. Aanslagen, kogels en moorden zijn daar dagelijkse kost. Maar juist daarom kan ze met haar muzieklessen het verschil maken. Zoals dat jongentje van 5 jaar dat voor zijn ogen zijn vader zag worden opgepakt. Hij stopte vanaf die dag met praten. Na twee cellolessen van Fabienne begint hij al met zingen.

In De Reünie ook het verhaal van Medea. Ze is een groot ontwerptalent in de modewereld. Een talent dat wordt opgemerkt door een groot modehuis in Milaan. Maar net als ze daar begint met werken komt het telefoontje dat haar zus bij een bootongeluk in Indonesië wordt vermist. Nu vele maanden later is er nog steeds geen spoor van haar zus. Medea heeft besloten om zelf een zoektocht te beginnen.

De Reünie, zondag 13 december om 20.20 uur op NPO 1.