De Reünie: Gedwongen achter het raam gezet: Ik zag mannen als een bonk klei.

In De Reünie van zondag 6 december (20.20 uur, NPO 1) staat klas 3 van de Lagere Detailhandelschool Rotterdam uit 1978 centraal. Oud-leerling Linda vertelt over haar verleden in handen van een loverboy. Ze vertelt Patrick over haar tijd in de prostitutie. Hans schopte het van straatjongetje tot het Witte Huis in Amerika. En Ton wil na een burn-out alleen nog maar gelukkig zijn.

Nog steeds gaat er een siddering door het lichaam van Linda als ze denkt aan de tijd dat ze als prostituee achter het raam stond. Terwijl het al 30 jaar geleden is dat Linda door haar toenmalige vriend werd gedwongen om haar lichaam zo te koop te zetten. Als de term Loverboy al had bestaan, dan had ze het zo genoemd. Samen met Patrick gaat Linda terug naar het raam van toen, in de Haagse rosse buurt. Ze vertelt hoe vernederend ze het vond en hoe haar familie haar uiteindelijk letterlijk bevrijdde. Ook vertelt ze hoe ze nu voorlichting geeft aan jongeren om nooit in de handen van zo’n loverboy te vallen.

De carrière van Hans verliep anders. Begonnen als straatjongentje uit Rotterdam met geen cent te makken, schopte hij het tot het Witte Huis in Amerika. Maar zijn afkomst zal hij nooit verloochen. Hij neemt ons daarom mee naar een training die hij regelmatig geeft. Daarin helpt hij jongeren met weinig kans op de arbeidsmarkt om een goede baan te vinden.

Ton is ondernemer in hart en nieren. Toch zwicht hij voor een mooie baan bij een bank met een mooi salaris en extra bonussen. Hij weet zijn geluk niet te vinden in dit snelle leventje. Hij krijgt een burn-out en komt thuis te zitten. Hij wil nog maar één ding: gelukkig zijn. En dat is hem gelukt: in de snackbar van zijn broer, waarvan hij mede-eigenaar is geworden.

De Reünie, 6 december om 20.20 uur op NPO 1.