De Reünie: het Bertrand Russell uit Krommenie

In de afleveringen van De Reünie die op 1 april wordt uitgezonden (20:25 op NPO 1) worden een aantal verhalen van leerlingen van het Bertrand Russell uit Krommenie uitgelicht. 

De leerlingen van het Bertrand Russell uit Krommenie hebben allemaal belangrijke keuzes gemaakt in het leven. Rolf had zoals hij dat zelf zegt ‘een ego van 2 meter’ terwijl hij in werkelijkheid met zijn dwerggroei maar 1.25 meter is. Hij weigerde lang zijn handicap te accepteren en streefde een mooie baan met veel geld na. Tot hij verzuurde en met een burn-out thuis zat. Aan Ajouad vertelt Rolf hoe hij toen voor de spiegel is gaan staan om zichzelf eens goed te bekijken en te accepteren. Sindsdien overrompelt het leven hem met geluk: een mooie sportcarrière in het zeilen en een prachtige vrouw en pasgeboren zoon zijn het resultaat.

Bas was op school de grapjas van de klas. Hij verdunde de melk in de schoolkantine met water en schakelde de telefoon van de school door naar de plaatselijke slagerij. Zelfs toen hij van school werd gestuurd mocht hij blijven, geen enkele andere school wilde hem hebben. De grappen en grollen werden later serieuze ontmoetingen met justitie: hij belandde voor 10 maanden in de cel. Dat was voor hem het moment om het roer om te gooien.

Eric-Jan worstelt al jaren met drugsgebruik. Na diverse opnames en depressies heeft hij nu gekozen voor een leven zonder drugs. Samen met zijn ouders vertelt hij hoe zwaar deze tijd is geweest.

De Reünie 4 Havo Bertrand Russell uit Krommenie, zondag 1 april 2018, NPO 1 om 20.25 uur.