De Reünie: Het leven van YouTuber DusDavid

In De Reünie van zondag 17 april (20.20 uur, NPO 1) staat klas 4 MAVO van het Dr. Nassaucollege Assen uit 2001 centraal. Patrick ontvangt een tweeling die op jonge leeftijd uit Iraaks-Koerdistan zijn gevlucht. In de klas zat ook David die nu een bekende YouTuber is.

David heeft onder de naam DusDavid drie YouTubekanalen. Met ruim 600.000 abonnees op het kanaal DusDavidGames en fans in binnen- en buitenland is hij uitgegroeid tot één van de grootste game-entertainers van Nederland. David woont samen met zijn verloofde Revé, ook een YouTuber. Samen beantwoorden ze regelmatig vragen van twitteraars over hun privéleven. Voyeurisme ligt op de loer, maar daar trekken de twee zich niet veel van aan. Ze vinden het tot op zekere hoogte horen bij het leven van een YouTuber.
Patrick krijgt een kijkje in de keuken van dit stel en gaat samen met David in de game MineTopia op zoek naar een huis voor hem. Dat lijkt nog niet zo makkelijk.

De tweelingbroers Rebin en Rebaz zijn op hun 13e uit Iraaks-Koerdistan gevlucht. Door de vele oorlogen die daar woedde en de onveilige situatie, vluchtte het gezin in 1995 naar Nederland. De huidige vluchtelingencrisis is hen niet vreemd. Ook zij hebben in erbarmelijke omstandigheden moeten overleven. Ze zijn dankbaar dat ze in Nederland zijn opgevangen en hebben alle kansen aangegrepen om samen veel te bereiken in het leven. Ze hebben sinds 2008 een eigen taxionderneming om hun studies te bekostigen. Want op de dag van vandaag zijn ze nog altijd aan het studeren om hun gezamenlijke droom te kunnen realiseren, het beginnen van een eigen financiële onderneming. Patrick mocht een avond met één van de broers meerijden in de taxi en sprak ze samen tijdens hun pauze.

Verder in deze klas Jeremy die zijn grote passie stuntfietsen op een hoog niveau beoefent en Peter die na al die jaren nog altijd zijn excuus wil aanbieden aan een klasgenoot.

De Reünie, 17 april 2016 om 20.20 uur op NPO 1.