De Reünie: Mij is een poot uitgedraaid en een oor aangenaaid. Letterlijk.

In de vijfde aflevering van De Reünie (zondag 29 november, 20.20 uur, NPO 1) staat klas 4 Mavo uit Borger 1980 centraal. Patrick Lodiers ontvangt oud-leerling Marja, zij adopteerde twee prachtige kinderen uit Ethiopië. Tegen Patrick spreekt ze haar twijfels of deze keuze uit.

Het is Marjan niet gegeven om kinderen te krijgen, dus adopteert ze twee prachtige kinderen uit Ethiopië. Hun moeder is overleden wordt er gezegd. Maar al snel huilen de kinderen om hun mama. En na onderzoek blijkt de moeder nog in leven te zijn. Sterker nog: er is nog een broertje. Geadopteerd door een ander Nederlands gezin. In de Reünie vertelt Marjan haar twijfels over haar adoptie, heeft ze wel het goede gedaan?

Roelof is een boerenzoon, zoals er meerdere zaten in deze gezellige plattelandsschool uit Borger. Hij moet het al zeventien jaar doen met één arm, nadat het werd afgerukt door een mestwagen. Ook verloor hij bijna zijn rechteroor. Met een aanstekelijke positivisme laat Roelof zien hoe hij met één arm meer kan dan sommigen met twee. Zijn trots: ik ben de enige Nederlander bij wie een poot is uitgedraaid en een oor is aangenaaid.

Anneke was de vrolijkste van de klas. Altijd in voor een geintje of een sterk verhaal. Helaas eindigt in 2007 haar leven op dramatische wijze. Ze zit samen met haar man Erik en dochtertje van zes in de auto als ze door een ongelukkige handeling aan de navigatie over de kop slaan. Anneke en Quinty zijn op slag dood. Erik overleeft het ongeluk. In de uitzending vertellen de moeder en zus van Anneke hoe ze met het immense verdriet zijn omgegaan.

De Reünie, zondag 29 november om 20.20 uur op NPO 1.