De Reünie: Rockacademie de droom komt uit

Op zondag 20 maart (20.20 uur, NPO 1) staat in De Reünie klas 1 van de Rockacademie uit 1999 uit Tilburg centraal. De Rockacademie stond aan de wieg van het grote succes van Krezip en Jaqueline Govaert, maar ook Floor Jansen van de wereldberoemde gothic band Nightwish was één de leerlingen. Patrick Lodiers praat met beide zangeressen en hun klasgenoten.

Zangeres Floor Jansen is net hersteld van één van de zwaarste episodes uit haar nog jonge leven. Haar band After Forever is uit elkaar gevallen en Floor heeft daarna anderhalf jaar lang met een burn-out thuis op de bank gelegen. Maar net als het wat beter gaat komt dat ene telefoontje. Of ze de zangeres van Nightwish wil worden? Lang hoeft Floor niet na  te denken. Want zangeres worden van de grootste symfonische gothic-band ter wereld, natuurlijk. De volgende dag al staat ze in Amerika op het podium.
Patrick bezoekt Floor nu ze bezig is met haar nieuwe wereldtournee en krijgt een inkijkje in de droom van Floor, want zo noemt ze het zelf.

Floor maakte onderdeel uit van de eerste lichting van de Rockacademie uit Tilburg. Ook Jacqueline Govaert zit in de klas, zangeres van Krezip. Met haar gaat Patrick terug naar de huidige rockacademie. Daar vertelt ze hoe ze de doorbraak met Krezip in haar eerste studiejaar heeft beleefd. En tot grote verrassing van Jacqueline blijkt ze voor de huidige lichting studenten van de Rockacademie een grote inspiratiebron te zijn.

Niet iedereen is doorgebroken. Elton had zoveel heimwee naar zijn Zeeland dat hij de studie in Tilburg niet kon afmaken. Maar gelukkig heeft hij zijn hobbyband nog waarmee hij nog veel muziek maakt. En laat hij zien hoe hij met de gitaar prachtig kinderliedjes kan zingen voor zijn dochtertje.

De Reünie, zondag 20 maart 2016, om 20.20 uur op NPO 1