De Reünie: Vechten met Jacky Chan

In De Reünie van zondag 24 april (20.20 uur, NPO 1) staat klas 4 Havo van het Calscollege Nieuwegein uit 1990 centraal. Patrick ontvangt onder andere Ron. Hij vocht letterlijk en figuurlijk voor een succesvolle carrière.

Als kleine jongen zag Ron een vechtfilm met Jean-Claude van Damme. Dat was wat hij ook wilde doen. Hij begon met Karate en Tae Kwon Do en trainde fanatiek in de garage met zijn vrienden. In 2000 komt zijn droom uit. Filmster Jacky Chan vraagt hem als tegenstander in één van zijn vechtfilms.

Het is een begin van een indrukwekkende carrière. Hij speelde in meer dan 70 actiefilms. In 2008 vocht hij zelfs tegen zijn held Jean-Claude van Damme. Inmiddels woont Ron in Thailand, waar hij is uitgegroeid tot een heuse soap-ster. Patrick zoekt hem op als hij zich op de filmset in elkaar laat slaan.

Sander hield al op de middelbare school van tekenen. Daar heeft hij inmiddels op een bijzondere manier zijn vak van gemaakt. Hij ontwerpt onder andere logo’s voor de Nederlandse luchtmacht en Apache-helikopters. Op de luchtmachtbasis van Gilze Rijen vertelt Sander trots hoe hij tot zijn ontwerpen komt.

Sjors stond in de klas bekend om zijn glazen oog. Na een ongeluk met een pijl en boog moest hij die noodgedwongen in. Niemand in de klas durfde ooit te vragen of hij het oog wilde uitdoen. Tot aan deze Reünie.

De Reünie, zondag 24 april om 20.20 uur op NPO 1