KRO De Reünie: de paaldanseres en de gigolo

In deze aflevering van KRO De Reünie (11 januari, 21.30 uur, NPO 1) staat het Scholengemeenschap Nijmegen West centraal. Oud-leerlingen uit de examenklas 4 Mavo van 1990 vertellen in KRO De Reünie over hun bijzondere verleden. Het drugs verleden van Frank en onzekerheden van Natasja leiden tot een verassende kijk op het leven.

Het ene moment vier je als gigolo nog feest met twee welgestelde dames in Peru, het volgende moment zit je op verdenking van drugssmokkel in een gevangenis in Italië. En dat terwijl je aangeeft niks te weten over de cocaïnebolletjes in je handbagage. Het is het verhaal van Frank, ook bekend als ‘gigolo Ramon’ uit damesblad Viva. Hij zat uiteindelijk twee jaar gevangen in vaak barre omstandigheden . Wat voor invloed heeft dit gehad op zijn leven? Presentator Patrick Lodiers gaat met hem terug naar de gevangenis in Sardinië, waar hij als een oude bekende wordt ontvangen.

Frank deed in 1990 eindexamen op de mavo van Scholengemeenschap Nijmegen West. Een gemoedelijke, kleine school met aandacht voor de leerlingen. Natasja voelde zich er toch altijd een buitenbeentje. Ze werd als kind gepest en vond zichzelf lelijk, zeker in vergelijking met haar tweelingzus Natalie die knap en populair was. Toch herinneren de meeste klasgenoten zich Natasja juist als een hele leuke, eigenzinnige meid!

Natasja, voormalig wereldkampioen paaldanser is inmiddels succesvolle zakenvrouw aan het hoofd van een keten van 10 paaldansscholen. In KRO de Reünie vertelt ze hoe ze, ondanks haar bewogen geschiedenis waarin depressiviteit, verkrachting en een levensbedreigende ziekte een rol spelen, de kracht heeft gevonden om steeds  voor het leven te blijven kiezen.  

KRO De Reünie, zondag 11 januari, 21.30 uur, NPO 1