KRO De Reünie: in coma door xtc-gebruik (HH)

Minke viert in 2007 uitbundig Koninginnedag in Amsterdam. Ze neemt  een pilletje XTC om de feestvreugde te verhogen en vanaf dat moment weet ze niets meer. Drie dagen later komt ze bij uit coma. Ze heeft last van afasie en moet van alles weer opnieuw leren. Toch blijft ze haar droom najagen: verpleegkundige worden. Minke vertelt haar verhaal aan Patrick Lodiers in KRO De Reünie van 30 juli (NPO1, 20.30 uur). In deze aflevering staat het Montessori Lyceum Amsterdam (2e klas, 1999) centraal.

Lisette komt als baby al op het cricketveld. Haar vader zat in het Nederlands team en was een bekende cricketer. Door haar vader, haar opa, haar man en haar zoontje staat Lisette ieder weekend op het cricketveld. En zij laat Patrick zien dat zij het zelf ook nog prima kan.

Nienke is op school veel met muziek bezig en gaat graag naar dance-feesten. Dan ontstaat er een idee: het festival terrein opknappen na een dancefeest en van uit die gedachte wordt de stichting 10000 hours geboren. Geef tijd terug aan de maatschappij en door middel van vrijwilligerswerk proberen de wereld een beetje mooier te maken. Met vrijwilligers van de stichting 10000 hours nodigt ze een groepje verstandelijke gehandicapte jongeren uit om een avond mee te komen feesten.

KRO De Reünie, donderdag 30 juli 2015 om 20.30 uur op NPO 1.

*Let op: dit is een herhaling van zondag 12 april 2015