KRO De Reünie: mister Damsquare, Molukse roots en genieten van het moment (HH)

In deze aflevering van KRO De Reünie (18 januari, 21.25 uur, NPO 1) staat het Prins Willem Alexander Mavo van 1986 in Vlissingen centraal. Won spreekt over zijn horeca ambities in Amsterdam, Johnny gaat op zoek naar zijn Molukse roots en Karin laat zien hoe zij na een zware tijd weer kan genieten.

Won wordt Mister Damsquare
Won werkt van kleins af aan hard in het Chinese restaurant van zijn ouders, heel hard. School vindt hij niet zo interessant. Na de Mavo wil hij zijn vleugels uitslaan en naar Amsterdam om daar voor zichzelf te beginnen in de horeca. Zijn ambities worden met de nodige scepsis bekeken, maar 25 jaar later bezit Won bijna de hele Dam in Amsterdam. Patrick Lodiers gaat met hem op stap in Amsterdam. En ja, het is eenzaam aan de top.

Johnny gaat op zoek naar zijn  Molukse roots.
Johnny gaat op de Mavo op zoek naar zijn Molukse roots. Hij weet dat hij niet 100% Hollands is, ook al proberen zijn Molukse vader en Nederlandse moeder hem zo Hollands mogelijk op te voeden. De treinkaping in De Punt is voor Johnny een keerpunt. Dan wordt hij zich bewust van zijn Molukse roots door de dreigtelefoontjes die ze thuis ontvangen. Hij gaat Ambonees leren, bezoekt met zijn vader Ambon en voelt zich rijk door de twee werelden die samenkomen: de Zeeuwse nuchterheid en de warme Molukse identiteit.

Karin geniet van het moment
Karin krijgt plotseling helse buikpijn. Een cyste. Na een operatie lijkt alles goed te zijn. Totdat het weefsel onderzocht wordt. Karin krijgt te horen dat ze eierstokkanker heeft. Gelukkig is ze er op tijd bij en na de chemo’s knapt ze weer snel op. Samen met haar man Gerard komt ze er sterker uit en ze genieten nu volop van het moment.

KRO De Reünie, donderdag 23 juli om 20.30 uur op NPO 1

*Let op: dit is een herhaling van 18 januari 2015