KRO De Reünie: op pad met oorlogsfotograaf in Jordanië (HH)

In deze aflevering van KRO De Reünie (13 augustus, 20.30 uur, NPO 1) staat het Groen van Prinsterer te Huizen centraal. Oud-leerlingen van de Mavo (1981) vertellen in het programma over hun verleden. Eddy, die als oorlogsfotograaf met zijn foto-camera door Syrië en Irak loopt. Anja die een heftig ongeluk heeft gehad en Monique over haar thuissituatie.

Eddy loopt als kind al met de fotocamera van zijn vader om zijn nek. En niet zonder succes: in 2012 wint Eddy de belangrijkste prijs voor fotojournalisten: de Zilveren Camera, voor een reportage die hij maakte in de Syrische Stad Aleppo. Patrick Lodiers gaat met hem naar een vluchtelingenkamp in Jordanië om Eddy aan het werk te zien. Hij ziet een man die wil dat we de problemen in de wereld niet negeren, maar die dat met zijn foto’s een probleem van ons allemaal wil maken.

In de klas ook Anja. Als 14-jarig meisje heeft ze een heftig auto-ongeluk. Ze overleeft het, maar de pijn voelt ze nog dagelijks. En ze durft 35 jaar niet achter het stuur van een auto te kruipen. Patrick daagt haar uit om samen een autorit te gaan maken.

Met Monique in de klas is het vooral lachen geblazen. Ze is altijd vrolijk, blij en in voor een grapje. Ze ziet het schoolgaan als haar uitlaatklep en vindt het dan ook vreselijk als ze haar diploma heeft gehaald. Want thuis heeft Monique het alles behalve leuk.

KRO De Reünie, donderdag 13 augustus 20.30 uur op NPO 1

*Let op: dit is een herhaling van zondag 4 januari 2015