KRO De Reünie: Patrick Lodiers debuteert in de klas met Ommelander College (HH)

De oudleerlingen van het Ommelander College uit Appingedam (de 6 VWO klas uit 1992) hadden de primeur: hun Reünie was de eerste die Patrick Lodiers presenteerde. Lodiers is de opvolger van Rob Kamphues. Patrick: “Het is een enorme eer om één van de mooiste en populairste programma’s van de Nederlandse televisie te mogen presteren.”

Patrick mocht meteen een heikele tocht ondernemen: hij ging op bezoek in de Oekraïne. Daar ontmoette hij Kees, die tijdens zijn schooltijd op het Ommelander College in Appingedam al regelmatig bij een boer werkte. Nu heeft hij in de Oekraïne een stuk land zo groot als 1/3 van de Noordoostpolder. In het seizoen biedt hij werk aan zeker 400 mensen. Op het werk en in het dagelijks leven speelt het conflict met Rusland altijd op de achtergrond mee. Niet alleen bij Kees, ook bij zijn  werknemers, merkt Patrick.

In deze aflevering ook het verhaal van boezemvrienden Jos en Jorden. Ze leren elkaar kennen in de 5 VWO klas en zijn meteen vrienden voor het leven. Tijdens de schooltijd schrijven ze samen in de schoolkrant, bezoeken popconcerten en organiseren ze schoolfeesten. Een goede reden om met hen terug te gaan naar het schoolgebouw in Appingedam en herinneringen op te halen.

Ten slotte het verhaal van Mariska. Tijdens de zwangerschap van  haar zoontje voelt ze zich niet in orde. Ze blijkt een zeldzame hartafwijking te hebben die alleen bij zwangere vrouwen voorkomt. Na de geboorte van haar zoontje moet ze een aantal maanden revalideren en accepteren dat ze niet meer ‘de oude’ zal worden. Patrick gaat met haar naar Schiermonnikoog, een belangrijke plek voor Mariska.

KRO De Reünie, donderdag 9 juli 2015 om 20.30 uur op NPO 1

*let op: dit is een herhaling van zondag 21 december 2014