De slimste mens begint weer!

Wie wordt deze zomer De slimste mens en de opvolger van Peter Hein van Mulligen? Vanaf maandag 15 juli keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan.
 
In de eerste uitzending nemen SLAM!-dj Bram Krikke, RamBam presentatrice Sophie Frankenmolen en Taarten van Abel presentator Siemon de Jong het op tegen elkaar. Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten het beste van zich zelf laten zien. Het gaat hierbij niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel.
In dit 14e seizoen maken nog veel meer cabaretiers, wetenschappers, acteurs, nieuwsmakers en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen: Eerste Kamerlid Mei Li Vos, zanger Paul de Munnik, programmamaker Danny Ghosen, ANWB-filelezer Heleen de Geest en cabaretier Kees van Amstel.
 
De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.
 
De slimste mens, maandag 15 juli om 20.25 uur op NPO 2