KRO-NCRV lanceert spraakgestuurde quiz van De slimste mens

Ben jij de slimste thuis? Daag dan je vrienden of familie uit en kom er snel achter! De nieuwe spraakgestuurde quiz van De slimste mens is vanaf vandaag gratis beschikbaar op de smart speakers. Start het spel door te zeggen “Praat met De slimste mens” en speel mee vanuit je woonkamer, met het gevoel alsof je in één van de drie stoelen in de studio zit.
 
De slimste mens is een populaire televisiequiz waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Schreeuw jij tijdens het programma ook altijd de antwoorden naar de televisie? Na de succesvolle app introduceert KRO-NCRV nu de populaire quiz volledig aangestuurd met je stem. In dit gezelschapsspel strijd je tegen elkaar om de titel De slimste mens en vergroot je in verschillende rondes je kennis. Zelfs jurylid Maarten van Rossem geeft op eigen wijze commentaar op de antwoorden die je geeft: “Ik heb sinds heel lang niet zulke onzin gehoord.”
 
Directievoorzitter Peter Kuipers: ‘’We streven als KRO-NCRV naar een inclusieve samenleving en zijn altijd op zoek naar nieuwe, innovatieve manieren om mensen samen te brengen en te verbinden. Door dit project geven we mensen met een visuele beperking ook de mogelijkheid om mee te spelen met De slimste mens.”
 
KRO-NCRV ontwikkelde in samenwerking met Cornelistools en Voice Branding de toepassing voor de smart speakers. Eerder lanceerde KRO-NCRV al Chef-kok BinnensteBuiten, de Willem Wever Challenge en Verhalen uit het nest.
 
De gratis quiz van De slimste mens is te spelen via de Google Assistent op Android, de Assistent-app voor iOS of via Google Home. Start het spel door te zeggen “Praat met De slimste mens”.
 
Voor meer informatie ga naar: www.deslimstemens.nl