Welke prominente Nederlander wordt deze winter De slimste mens?

Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf maandag 12 december keert de succesvolle kenniskwis De slimste mens weer terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena.

In de eerste uitzending spelen Penoza-acteur/presentator Eric Corton, CDA-politica Madeleine van Toorenburg en cabaretier Emilio Guzman. Dit seizoen spelen onder andere mee: Arjan Erkel, Spoorloos-verslaggever Derk Bolt, staatssecretaris Klaas Dijkhoff, SP-politica Lilian Marijnissen, presentatrice Martine van Os, journalist/columnist Annabel Nanninga en acteur Frank Lammers.

In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen.

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.

De slimste mens, vanaf maandag 12 december, 20.25 uur op NPO 2