Welke prominente Nederlander wordt deze zomer De slimste mens?

Succesvolle kennisquiz vanaf maandag 16 juli elke werkdag op NPO 2

Wie wordt deze zomer De slimste mens? Vanaf maandag 16 juli keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens weer terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan.

In de eerste uitzending nemen acteur Cas Jansen, cabaretière Lonneke Dort en schaatser Jan Blokhuijsen het tegen elkaar op. Onder druk van de welbekende wegtikkende seconden, moeten ze het beste van zich zelf laten zien. Het gaat hierbij niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Lukt het Cas om de puzzel snel op te lossen? Weet Lonneke te presteren onder die hoge druk? En hoe is het gesteld met het collectieve geheugen van Jan?

En zo maken dit 12e seizoen nog veel meer nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn pianist Cor Bakker, VPRO presentator Tim den Besten, PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen, jurylid Heel Holland Bakt Robèrt van Beckhoven, Flikken Maastricht-acteur Sergio IJssel, SP-Kamerlid Peter Kwint en karateka / actrice Jaike Belfor.

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.

De slimste mens vanaf maandag 16 juli, elke werkdag, om 20.25 uur op NPO 2.