Wie wint 10e seizoen van succesvolle kenniskwis De slimste mens

Vanaf maandag 24 juli keert de succesvolle kenniskwis De slimste mens weer terug op NPO 2. Wie wint deze zomer het 10e seizoen van De slimste mens en wordt de opvolger van staatssecretaris Klaas Dijkhoff, de winnaar van het afgelopen seizoen? Onder leiding van Philip Freriks én het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de De slimste mens-studio.

In de eerste uitzending van dit seizoen spelen 3FM-DJ Domien Verschuuren, ‘Braboneger’/cabaretier Steven Brunswijk en Margriet-columniste Marjan van den Berg. In dit 10e seizoen van De slimste mens spelen onder andere mee: tv-presentator Jochem van Gelder, schrijver/acteur Jon van Eerd, tv-recensent Angela de Jong, Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg, rapper Brainpower, Edison-winnaar Karsu Dönmez, Dokter Deen-acteur Jelle de Jong, CPNB-directeur Eppo van Nispen en topvoetbalster Daphne Koster.

De slimste mens vergt van de kandidaten een brede kennis en algemene ontwikkeling, maar ook associatief denkvermogen en strategisch spelinzicht. De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.


De slimste mens, vanaf maandag 24 juli, 20.25 uur op NPO 2