Wie wint deze winter het 11e seizoen van De slimste mens?

Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf maandag 18 december keert de succesvolle kenniskwis De slimste mens terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan.

In de eerste uitzending op 18 december gaan Sylvana Simons, Boer zoekt Vrouw-boerin Bertie en cabarettalent Benjamin van der Velden de vragenarena in. Dit seizoen maken verder hun opwachting in De slimste mens: oud-politicus Rob Oudkerk, Jeroen van Inkel, columniste Aaf Brandt Corstius, Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen, journalist Thijs Zonneveld, actrice Marjolein Keuning, D66-kamerlid Jan Paternotte, Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en KRO-NCRV dj’s Wouter van der Goes (NPO Radio 2) en Angelique Houtveen (3FM).

Bij De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen.

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app, met inmiddels ruim 11.000 vragen, blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.