Wie wordt deze zomer 'De slimste mens'?

Vanaf maandag 20 juli succesvolle NCRV-kenniskwis De slimste mens terug op NPO 2

Wie treedt deze zomer in de voetsporen van Arjen, Pieter, Owen, Art en Tom? Wie wordt deze zomer ‘De slimste mens’?  Vanaf maandag 20 juli keert de succesvolle NCRV-kenniskwis De slimste mens weer terug op NPO 2.Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena.

In de eerste uitzending spelen journalist/presentator Suzanne Bosman, kok Julius Jaspers en columnist/cabaretier Johan Goossens tegen elkaar. Dit jaar doen o.a. mee: 3FM-dj Sander Hoogendoorn, Powned-presentator Jan Roos, ‘supermarkt-manager’/acteur Harry Piekema, sportjournalist Bert Maalderink, acteur Teun Luijkx, programmamaker Maxim Hartman, politica Agnes Jongerius, Diederik Smit (van De Speld.nl) en royalty-journalist Marc van der Linden. Op vrijdag 28 augustus, na 30 afleveringen, is de finale en weten we wie deze zomer ‘De slimste mens’ is geworden!

In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van ‘De slimste mens’ in de wacht te slepen.

De slimste mens is voor het eerst door de NCRV uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is de kwis een kijkcijferhit, met dagelijks ruim een miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met al bijna 2 miljoen downloads. De slimste mens is een productie van Skyhigh TV.

De slimste mens, vanaf maandag 20 juli, 20.25 uur, NPO 2.