Detectivenacht bij KRO-NCRV start op zaterdag 1 juni om 22.55 op NPO 2

Kijkers kunnen stemmen vanaf woensdag 15 mei t/m woensdag 29 mei 12.00 uur via onze detectivesite: https://detectives.kro-ncrv.nl/

Kijkers kunnen dit keer kiezen uit 4 series. De gekozen serie wordt dan in 1x helemaal uitgezonden.

Ook detectives te zien via NPO Start Plus
Killer by the Lake
Public Enemy
Grantchester serie 4

En op NPO 1 extra is iedere dag, dus ook in het weekend om 22.15 uur een detective te zien.

Detectives: Unforgotten serie 3 - aflevering 1/6
Inspecteur Cassie Stuart en haar collega Sunny Khan worden ingeschakeld als tijdens wegwerkzaamheden aan de M1 menselijke resten worden gevonden. Het blijkt om een vrouw te gaan die uiterlijk zestig jaar geleden is begraven. Een titaniumplaatje in het lichaam vormt een aanwijzing voor het achterhalen van de toedracht voor Cassie en Sunny.
Detectives: Unforgotten, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 2.

Detectives: Unforgotten serie 3 - aflevering 2/6
De menselijke resten die bij wegwerkzaamheden zijn aangetroffen, zijn naar alle waarschijnlijkheid van de 16-jarige Hayley Reid, die in 2000 spoorloos verdween. Het politie-onderzoek voert inspecteur Cassie Stuart en haar collega Sunny Khan naar het dorpje Middenham, waar de familie woont. Hayley's zus besluit de dagboeken van haar zus aan Cassie te geven.
Detectives: Unforgotten, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 2.

Detectives: Unforgotten serie 3 - aflevering 3/6
In het onderzoek naar de dood van Hayley Reid krijgen Cassie en haar team hulp van oud-inspecteur John Bentley. Ze gaan langs bij Tim Finch, een arts tegen wie een klacht is ingediend namens een oud-patiënte. Jamila heeft een aanzoek gekregen van Chris Lowe. Sunny gaat praten met Peter Carr, die problemen heeft op het werk en in zijn huwelijk. James Hollis maakt zich zorgen om zijn zoon Eliot. 
Detectives: Unforgotten, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 2.

Detectives: Unforgotten serie 3 - aflevering 4/6
Het onderzoek naar de dood van Hayley Reid richt zich op de inbraak in een kerk op oudejaarsavond 2000. Cassie en Sunny beginnen te vermoeden dat de vier mannen niet de waarheid vertellen, maar de vraag is waarom. James Hollis heeft tegenover Amy verzwegen dat hij is gehoord door de politie in verband met de dood van Hayley Reid. Ook de pers krijgt er lucht van. Tim Finch wordt onder druk gezet door zijn ex-vrouw.
Detectives: Unforgotten, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 2.

Detectives: Unforgotten serie 3 - aflevering 5/6
De politie maakt jacht op de man die Peter Carr heeft neergestoken. Cassie's relatie met haar vader verloopt moeizaam. Een aanwijzing in het dagboek van Hayley Reid geeft het onderzoek naar haar dood een nieuwe wending. Een oude snelheidsovertreding brengt Tim Finch in een lastig parket. Cassie en Sunny voeren de druk op bij James Hollis, die moet komen uitleggen waarom hij heeft gelogen tegen de politie.
Detectives: Unforgotten, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 2.

Detectives: Unforgotten serie 3 - aflevering 6/6
Terwijl de pers ze op de hielen zit, proberen Cassie en Sunny te achterhalen wie de moord op Hayley Reid gepleegd heeft. De arrestatie van Tim Finch brengt het onderzoek in een stroomversnelling. Als bij het doorzoeken van zijn huis een pakketje wordt gevonden, komt hij nog verder in het nauw. James Hollis beseft dat zijn jarenlang bewaarde geheim meer kwaad dan goed gedaan heeft. Op persoonlijk vlak staat Sunny voor een dilemma.
Detectives: Unforgotten, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 2.

of

Detectives: Fearless – aflevering 1/6
Mensenrechtenadvocaat Emma Banville verrast vriend en vijand als ze de schijnbaar verloren zaak van Kevin Russell oppakt: hij beweert al veertien jaar ten onrechte vast te zitten voor de moord op een jong meisje. Ook thuis heeft Emma veel aan haar hoofd: terwijl ze met haar vriend Steve aan een adoptietraject begint, biedt ze onderdak aan de Syrische Miriam Attar en haar zoon Karim. Hun gezin blijkt onderwerp van een terrorismeonderzoek, waardoor de autoriteiten alle ogen gericht hebben op Emma en haar veelzijdige gezelschap.
Detectives: Fearless, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Fearless – aflevering 2/6
Kevin is vrijgelaten, maar nog niet in veiligheid: het publiek is nog steeds overtuigd van zijn schuld. Emma neemt vergaande maatregelen om haar cliënt in bescherming te nemen, maar dan doet ze ontdekkingen die de verdediging op losse schroeven zetten. Een telefoontje van Miriam heeft dramatische gevolgen, ook voor de toekomst van Emma.
Detectives: Fearless, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Fearless – aflevering 3/6
De nieuwe rechtszaak tegen Kevin gaat van start: Emma heeft enkele goede aanknopingspunten, maar al gauw blijkt dat ze moet vechten tegen onzichtbare machten om zijn onschuld te bewijzen. Miriam is gevangengenomen en vertrouwt erop dat Emma kan voldoen aan haar hulpvraag. Emma heeft echter twijfels over de betrouwbaarheid van Miriam's netwerk.
Detectives: Fearless, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Fearless – aflevering 4/6
Forensische resultaten bewijzen Kevin's onschuld, totdat Heather nieuw bewijs levert. Kevin wordt een dilemma gepresenteerd, maar hij heeft niet veel tijd nodig om een besluit te nemen. Doordat Emma informatie achterhoudt over Yusef Attar, weigert Greenwood iets over Pullings prijs te geven. Als Emma Yusef eindelijk treft, wordt haar onderzoek onverwacht in geheel nieuwe richting gestuurd.
Detectives: Fearless, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Fearless – aflevering 5/6
Tijdens haar opsluiting in de Verenigde Staten doet iemand Emma een onverwachte handreiking. Daardoor krijgt ze een kans die haar dichter bij de waarheid brengt. Nu Emma niet langer de enige is die haar carrière op het spel zet, wordt langzamerhand een groot geheel aan geheimen ontrafeld.
Detectives: Fearless, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Fearless – aflevering 6/6
Emma vindt een verrassende getuige die haar dichter bij de waarheid brengt dan ooit. Daarmee zet ze haar eigen leven op het spel: ze heeft vele vijanden verzameld, die in verschillende mate bereid zijn tot vergaande daden om hun zorgvuldig bewaarde geheimen voorgoed te doen verdwijnen.
Detectives: Fearless, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

of

Detectives: Shetland serie 3 –aflevering 1/6
Na een ruzie op de veerpont van Aberdeen naar Shetland, ontmoet de jonge Robbie Leanne. Ze brengen samen de nacht door, maar als Leanne de volgende ochtend wakker wordt, is hij spoorloos verdwenen. Als er daarna een klein jongetje door drugsgebruik op de intensive care belandt, bekruipt inspecteur Perez het gevoel dat de twee gebeurtenissen iets met elkaar te maken zouden kunnen hebben.
Detectives: Shetland, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Shetland serie 3 –aflevering 2/6
Inspecteur Perez is ervan overtuigd dat Michael Maguire op de een of andere manier iets te maken heeft met de gruwelijke dood van Robbie Morton, een jongeman wiens stoffelijk overschot is aangetroffen in een zeecontainer. Het onderzoek wordt tot zijn grote frustratie echter steeds gedwarsboomd, ook door Maguire zelf. De onbesuisde aanpak van Leanne maakt het er niet beter op. Dan blijkt dat Robbie niet bepaald van onbesproken gedrag was.
Detectives: Shetland, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Shetland serie 3 –aflevering 3/6
Als de hoofdverdachte van de moord op Robbie Morton dood wordt aangetroffen, reizen inspecteur Perez en zijn collega Tosh af naar Glasgow om de reden van de gewelddadige moord en de relatie tussen de twee slachtoffers te achterhalen. Een nieuwe verdachte probeert daar echter een stokje voor te steken en diept privézaken uit Perez' verleden op om hem de stuipen op het lijf te jagen. Ondertussen vecht Leanne nog steeds voor haar leven.
Detectives: Shetland, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Shetland serie 3 –aflevering 4/6
Perez en zijn team ontdekken dat de moordenaar van Michael Thompson hulp van iemand op Shetland heeft gehad en ze zetten de achtervolging in. Maar hoe dichter ze bij de waarheid komen, hoe gevaarlijker het wordt. De politie ontcijfert intussen het bericht dat Michael vlak voor zijn dood heeft ingesproken voor Freya. Als Freya het bericht hoort, realiseert ze zich dat haar vriend helemaal niet echt kende.
Detectives: Shetland, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Shetland serie 3 –aflevering 5/6
Als Tosh op blote voeten een politiebureau in Glasgow binnenloopt, lijkt ze in eerste instantie ongedeerd te zijn. Maar als de waarheid later aan het licht komt, schrikt Perez van de gevaren die hun onderzoek met zich meebrengt. De gebeurtenis maakt veel indruk op hem en beïnvloed zijn prille relatie met Israni. Maar Tosh laat zich niet zomaar van de zaak halen, en het team zet alles op alles om de daders te vinden.
Detectives: Shetland, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: Shetland serie 3 –aflevering 6/6
Als Kelly Patterson onthult wie haar tien jaar eerder heeft verkracht, werpt dit een nieuw licht op het onderzoek naar de moord op Michael Thompson. Thompson blijkt niet te zijn omgebracht om Arthur McCall te beschermen, maar om een deal tussen iemand uit de onderwereld en iemand binnen het Schotse politiekorps te verdoezelen. Intussen ontdekt Perez een verband tussen Israni en MacCall en moet hij alles op alles zetten om nog een moord te voorkomen.
Detectives: Shetland, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

of

Detectives: No Offence serie 3 – aflevering 1/6
Bij een debat aan de vooravond van de burgemeestersverkiezing lopen de gemoederen hoog op als een extreemrechtse groepering zich voor de deur verzamelt. Joy verzint een briljante list om de rust te bewaren, Viv belandt tegen wil en dank op het podium, en dan gaat er ondanks alle voorzorgsmaatregelen iets gruwelijk mis. Al bij aanvang van het onderzoek stuit het team op tegenwerking van hogerhand.
Detectives: No Offence, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: No Offence serie 3 – aflevering 2/6
Na de begrafenis van Joy wordt Dinah gepromoveerd tot brigadier. Viv komt in de problemen als blijkt dat ze in het geheim opdracht heeft gegeven om Caddy te schaduwen. Beckett belt de politie met een schokkende mededeling. Als die uitlekt, komt de burgemeester verder onder druk te staan. Dinah probeert contact te leggen met de undercover agente die zich voordoet als de vriendin van Caddy.
Detectives: No Offence, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: No Offence serie 3 – aflevering 3/6
De verkiezingen naderen en daarbij loopt de spanning steeds hoger op. In een poging Beckett aan te houden, schaduwt de politie Caddy en zijn vriendin. Faye probeert Miller te chanteren. Ondertussen wordt er een dode man gevonden op de Joodse begraafplaats. Alles wijst in de richting van Dirkin en zijn trawanten.
Detectives: No Offence, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: No Offence serie 3 – aflevering 4/6
Viv doet een schokkende ontdekking over de aanslag op Caroline. In een wanhopige poging om Beckett te pakken, probeert het team Caddy te bewerken om voor de politie te gaan werken. Daarbij wordt Bonnie in een onmogelijke positie gebracht. Miller stuit op onverwacht bewijs. Als de dochter van Dinah zich misdraagt op een feestje, zet dat een keten van rampzalige gebeurtenissen
Detectives: No Offence, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: No Offence serie 3 – aflevering 5/6
Caroline stelt een nieuwe hoofdinspecteur aan. Als Viv hoort dat Spike hem nog van de politieschool kent, aarzelt ze geen moment. Een politieactie tegen foutparkeerders loopt volledig uit de hand. Viv en haar team spelen hoog spel als ze Caddy en Bonnie inzetten in een poging Beckett aan te houden. Opnieuw ontstaat er een situatie waarbij de inwoners van Manchester acuut gevaar lopen.
Detectives: No Offence, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.

Detectives: No Offence serie 3 – aflevering 6/6
Na de vondst van zeer belastend beeldmateriaal verzint Viv een vergaande list om Caroline in de val te laten lopen. Ze stuurt Terry op een andere zaak af om hem bezig te houden, maar dat loopt heel anders af dan gepland. Dennis wordt voor een moeilijke keuze gesteld en Millers leugentje om bestwil heeft verstrekkende gevolgen waardoor het leven van een van zijn collega's plotseling in gevaar komt.
Detectives: No Offence, zaterdag 1 juni om 22.55 uur op NPO 1.