Detectives: Beck serie 5 - aflevering 1 t/m 4

Detectives: Beck serie 5 - aflevering 1/4: Kamer 302

Denise, een jonge vrouw van achttien jaar, wordt dood gevonden in een hotelkamer in Stockholm. De kamer werd met een bankpas betaald die toebehoort aan een zekere Peter Ahre, uit de welgestelde buitenwijk van Djursholm. Wanneer Gunvald en Oskar opduiken om Ahre te verhoren, raakt hij van streek en vertelt hij dat zijn auto en portefeuille de nacht ervoor zijn gestolen. Martin Beck brengt een bezoek aan de ouders van de jonge vrouw en haar vriend Anders. Hij is verslagen door het slechte nieuws, maar wordt toch verhoord. Tal van mogelijke moordenaars passeren de revue, maar wie is nu de werkelijke dader?
Detectives: Beck, zaterdag 7 januari om 20.00 uur op NPO 3.

 


Detectives: Beck serie 5 – aflevering 2/4: De familie

De crimineel Zlatko Lozanovic wordt in zijn huis doodgeschoten door een sluipschutter. Hij sterft voor de ogen van zijn vrouw, kinderen en schoonvader. Het Beck-team stelt een lijst op van alle vijanden van Zlatko, die bijna de hele onderwereld van Stockholm bevat. Wie is de sluipschutter en wie heeft hem de opdracht gegeven om Zlatko te vermoorden?
Detectives: Beck, zaterdag 14 januari om 20.00 uur op NPO 3.
 

 

Detectives: Beck serie 5 – aflevering 3/4: De invasie

Er worden twee lijken teruggevonden net buiten Stockholm. Ze blijven voor een lange tijd ongeïdentificeerd. Wanneer een andere vermoorde man wordt teruggevonden in een verlaten auto, gelooft het Beck-team dat de twee het slachtoffer kunnen zijn van een internationaal conflict binnen een Islamitische terroristische groep. Deze man, Ibrahim, blijkt namelijk een band te hebben met een terroristische groep.
Detectives: Beck, zaterdag 21 januari om 20.00 uur op NPO 3.


 

Detectives: Beck serie 5 – aflevering 4/4: De ziekenhuismoorden

Oncoloog Johan Fors wordt beschuldigd van moord door de zoon van een overleden kankerpatiënt. Martin Beck neemt de zaak op zich samen met Gunvald en de rest van het team. Maar het team is allesbehalve enthousiast, aangezien de vrouw 80 jaar oud en chronisch ziek was en de zoon geestesziek. Toch lijkt het erop dat de vrouw is vermoord. Na een eerste interview met Johan Fors lijkt hij echt geschokt door de resultaten van de autopsie. Hij wordt daarna dood teruggevonden nadat hij van het dak van het hospitaal viel.
Detectives: Beck, zaterdag 28 januari om 20.00 uur op NPO 3.