Detectives: Foyle's War

Serie 8: aflevering The Eternity Ring

Londen, 1946. Na de oorlog wordt voormalig politieman Christopher Foyle benaderd door de Britse geheime dienst MI5. Enkele Britten met Sovjet-sympathieën zouden de hand willen leggen op atoomgeheimen. Foyle moet de groep, The Eternity Ring, helpen opsporen. Toevallig werkt Foyle’s voormalige assistente Sam voor een atoomwetenschapper. Sam is ondertussen getrouwd met haar jeugdvriend Adam Wainwright. Die heeft zich kandidaat gesteld als parlementslid voor de Labour partij.

Detective: Foyle’s War, woensdag 2 september, 21.25 uur, NPO 1.

 

Serie 8: aflevering The Cage

Foyle moet onderzoeken hoe drie Russische overlopers vermoord zijn, terwijl ze op een veilige plek bewaakt werden. Kort daarop overlijdt een vierde Rus, in een ziekenhuis. Zijn laatste woorden waren 'Ten Eye'. Ook zijn behandelende arts sterft, kort nadat hij Foyle had benaderd.

Detective: Foyle’s War, woensdag 9 september, 21.25 uur, NPO 1.

 

Serie 8: aflevering Sunflower

Foye moet Kart Strasser beschermen. Deze voormalige nazi-officier doet zich nu voor als Nederlands burger en werkt voor MI5. De Amerikaanse kolonel Jackson zit hem op de hielen voor zijn betrokkenheid bij operatie Sunflower. Daarbij kwamen ongewapende geallieerde soldaten om. Wanneer Strasser om het leven komt bij een bomaanslag, is Jackson dan ook de eerste verdachte.

Detective: Foyle’s War, woensdag 16 september, 21.25 uur, NPO 1.