Detectives: Johan Falk serie 2 - afl. 3 t/m 6

Detectives: Johan Falk serie 2 – afl. 3 t/m 6

 

Detectives: Johan Falk serie 2 – De moeder aller overvallen, aflevering 3/6

Een groep ex-militairen pleegt een aantal inbraken, maar volgens Johan Falk en zijn GSI collega's dienen de inbraken alleen als oefening om vervolgens met een grotere buit aan de haal te gaan. Ze vrezen dat dit wel eens dé kraak van de eeuw zou kunnen worden. Ondertussen slaagt Sophie Nordh erin om bendeleider Seth Rydell gevangen te nemen. Sophie, de tweede in rang bij het GSI, doet hem een voorstel dat hij moeilijk weigeren kan, al is het de vraag of Seth dit ook zo ziet. Ze sturen Seth terug het veld in voor een undercover operatie. En dat is meteen de eerste keer dat GSI werkt met een undercoveragent die ze niet kunnen vertrouwen.
Detectives: Johan Falk, zaterdag 7 mei om 20.40 uur op NPO 3.Detectives: Johan Falk serie 2 – Organisatie Karayan, aflevering 4/6

Na enige moeite is Johan Falks stiefdochter, Nina, erin geslaagd om weer  in contact te komen met haar biologische vader. Maar hij blijkt behoorlijk wat schulden te hebben aan enkele ongure types. Deze schuldeisers ontvoeren Nina. Maar de ontvoerders hebben er geen rekening mee gehouden dat Nina's stiefvader politieagent is. Johan en het team GSI-agenten waren zelden gemotiveerder om een zaak tot een goed eind te brengen en al snel gaat de bal aan het rollen. De sporen leiden hen echter tot bij een van de meest gevaarlijke Europese maffia-bendes.
Detectives: Johan Falk, zaterdag 14 mei om 20.40 uur op NPO 3.


 

Detectives: Johan Falk serie 2 – De kinderinfiltrant, aflevering 5/6

Een nieuwe criminele bende steekt de kop op, met als specialiteit het overvallen van veiligheidsagenten in de winkelcentra van Gôteborgs. Al snel krijgen ze de bijnaam "de naakte overvallers", omdat ze de bewakers verplichten om al hun kleren uit te doen voor ze ervan door gaan met hun buit. Maar een overval loopt compleet fout af. Er vallen slachtoffers en de beveiligde koffer ontploft waardoor al het geld in blauwe verf gedrenkt wordt. Ricky, de leider van de bende, beseft dat er niet veel mensen zijn die hem met dit probleem kunnen helpen. Maar ondertussen zitten Johan Falk en zijn GSI team hen op de hielen. Ze moeten het onderste uit de kan halen en de volgende dagen lijken beslissend te worden. Niet alleen voor Rydell en zijn bende maar ook voor de GSI groep.
Detectives: Johan Falk, zaterdag 21 mei om 20.40 uur op NPO 3.
Detectives: Johan Falk serie 2 – Codenaam Lisa, aflevering 6/6

Frank ligt samen met zijn familie in hun appartement te dromen van een ander leven, een leven als bistro uitbater aan de Franse kust, wanneer een groep zwaarbewapende mannen zijn appartement binnenstormt. Frank reageert instinctief en weet zichzelf en zijn familie in veiligheid te brengen. Hij vlucht naar de enige man die hij vertrouwt: Johan Falk. Frank vraagt zich af of ze hem hebben ontmaskerd als undercover-agent.
Detectives: Johan Falk, zaterdag 28 mei om 20.40 uur op NPO 3.