Detectives: Springvloed (serie 1) – aflevering 7-8 / 9-10 (slot)

Detectives: Springvloed - aflevering 7
Abbas vindt het huis van Wendt in Costa Rica en komt een vriend van hem tegen: Bosques. Hij weet te vertellen dat het moordslachtoffer Adelita Rivera heette en dat ze een relatie had met Wendt. Linn Magnussen heeft inmiddels ook iemand naar Costa Rica gestuurd in de hoop de tape te onderscheppen maar Abbas werkt vlug. De haren in het gevonden haarspeldje blijken niet van het slachtoffer te zijn maar Olivia geeft niet op. Ze heeft het vermoeden dat Jackie Berglund meer betrokken is bij de zaak dan ze in eerste instantie dacht.
Detectives: Springvloed - aflevering 8
Stiltons ex-vrouw komt hem opzoeken en vertelt hem dat ze een positieve match heeft gevonden voor het DNA in het haarclipje: het is van Jackie. Mette laat haar direct komen voor ondervraging. Na het vragenvuur komt Jackie Olivia tegen op de gang en Stilton maakt zich zorgen omdat hij weet dat de escort alles zal doen om zichzelf te beschermen. Abbas is bijna thuis met het bewijsmateriaal maar loopt tegen een onplezierige verrassing aan.
Detectives: Springvloed, zaterdag 1 april om 20.00 uur op NPO 3.Detectives: Springvloed – aflevering 9
Stilton raakt gefrustreerd dat er niets gedaan wordt aan de aanvallen op daklozen. Olivia werkt nog aan de strandmoord en vindt een belangrijke aanwijzing op een onverwachte plaats.
Detectives: Springvloed - aflevering 10 (slot)
Mette verzamelt iedereen op het politiebureau en de puzzel lijkt bijna compleet te zijn. De persoon die de oorbel had is geïdentificeerd en het wachten is op de DNA-analyse. Er is een nieuwe getuige gevonden en Mette roept ook een nieuwe verdachte op. Maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat de strandmoord en de moord op Nils Wendt met elkaar te maken hebben. Er is echter één detail over de zaak die Stilton niet heeft gedeeld met Olivia. Om de zaak voor eens en altijd op te lossen zal hij dat wel moeten doen en dit heeft gigantische gevolgen voor Olivia.
Detectives: Springvloed, zaterdag 8 april om 20.00 uur op NPO 2.