KRO-NCRV Detectivemaand: Elke dag spannende Britse en Scandinavische detectives op NPO 2

KRO-NCRV Detectivemaand: Elke dag spannende Britse en Scandinavische detectives op NPO 2

TV-première voor nieuwe spannende crimeseries Rebecca Martinsson en Born to Kill

Op vrijdag 15 juni start de jaarlijks terugkerende KRO-NCRV Detectivemaand. Tijdens deze maand zendt de KRO-NCRV bijna elke dag een detective uit op NPO 2. Nieuwe titels zijn deze maand de Zweedse serie Rebecka Martinsson en de Britse serie Born to Kill. Naast deze nieuwe series staan er uiteraard ook de nieuwste seizoenen van succesvolle bekende detectives geprogrammeerd, zoals Vera, Beck, Dicte en Inspector George Gently.

Inspecteur Tom Mathias uit Hinterland special quest op KRO-NCRV DetectivePremière
Voorafgaand aan de KRO-NCRV Detectivemaand zijn er voor de fans ook premières van nieuwe afleveringen van Hinterland, Beck en The Bridge tijdens de KRO-NCRV DetectivePremière op zaterdag 26 en zondag 27 mei in de bioscopen in Utrecht, Nijmegen en Amsterdam. Bij de première is Richard Harrington (inspecteur Tom Mathias uit de bekende Britse serie Hinterland) aanwezig. Richard Harrington wordt vergezeld door Ed Thomas, de hoofdschrijver van de serie Hinterland. Hinterland is een ‘Welsh noir’ politieserie in het ruige Wales, waar inspecteurs Tom Mathias en Mared Rhys hun handen vol hebben aan de moordzaken in en om Aberystwyth, een kustplaatsje vol duistere geheimen. Daar krijgen Matthias en zijn team te maken met uiteenlopende moordzaken, zoals de gewelddadige dood van een geestelijke, de vondst van een lijk in een ondiep graf en de ontvoering van een jongen door zijn vader.

Detectivenacht
Een week na de DetectivePremière, op zaterdag 2 juni, vindt de KRO-NCRV Detectivenacht plaats op NPO 2. De kijker bepaalt tijdens deze nacht welke nieuwe afleveringen er worden uitgezonden en kiest dus steeds tussen twee afleveringen. Stemmen kan vanaf donderdag 17 mei tot en met donderdag 31 mei 12.00 uur via de site detectives.kro-ncrv.nl

Rebecka Martinsson
De detectiveserie Rebecka Martinsson is gebaseerd op de populaire Zweedse misdaadboeken van Åsa Larsson. De serie volgt Rebecka Martinsson (Ida Engvoll), een succesvol jurist die haar snelle leven in Stockholm verruilt voor haar geboorteplek Kiruna wanneer een goede jeugdvriendin overlijdt.
KRO-NCRV Detectivemaand, vrijdag 15 juni t/m zondag 15 juli op NPO 2.