De Kerstverwondering: Connie Palmen

Nederlandse auteur, neerlandica en filosofe Connie Palmen praat met presentatrice Annemiek Schrijver in De Verwondering van maandag 26 december.

Connie Palmen groeide op in een katholiek nest in Brabant. Als kind hield ze van de gezangen in de kerk en ze ervoer het geloof van haar jeugd als mooi en kleurrijk. Ze had zelfs de wens om non worden, omdat nonnen – anders dan de moeders van haar vriendinnetjes – hun leven aan studie en boeken wijdden. Dat wilde Connie ook. Ze bad veel, want dat hielp haar om haar gevoel van machteloosheid teniet te doen.

Rond haar achttiende maakte ze kennis met het existentialisme, een filosofische stroming die haar deed breken met het geloof. Ondanks dat houdt ze nog steeds van God, ook al bestaat hij volgens haar niet.

In De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver wekelijks een gast uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gast mee in de stilte van de zondag, om met hen toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

De Kerstverwondering, maandag 26 december om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2