De Kerstverwondering: Wieteke van Dort

Nederlands actrice, cabaretière en zangeres Wieteke van Dort praat met presentatrice Annemiek Schrijver in De Verwondering van zondag 24 december.

Wieteke is helderhorend, wat inhoudt dat ze contact kan leggen met de overledenen. Die zijn volgens haar altijd om ons heen. Ze vergelijkt dit met een ventilator: als die draait, zie je de schoepen ervan niet, maar ze zijn er wel degelijk. Zo is het ook met onze geliefden: wij kijken door hen heen. Voor Wieteke is het bestaan van engelen een vanzelfsprekendheid

Transcendente meditatie helpt Wieteke om rustig te worden. Ze is ervan overtuigd dat meditatie kan bijdragen aan het bevorderen van vrede.

Wieteke van Dort werd in 1943 geboren in Soerabaja, Nederlands-Indië. Vanaf haar veertiende woonde ze in Nederland. Ze is met name bekend geworden door haar personage Tante Lien, waarmee ze nog steeds actief is op beurzen en oosterse markten. Daarnaast verscheen ze in verschillende jeugdtelevisieprogramma’s.

In De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver wekelijks een gast uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gast mee in de stilte van de zondag, om met hen toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

De Kerstverwondering, zondag 24 december om 08.10 uur bij de NCRV op NPO 2