De Verwondering - aflevering 5: Jan Marijnissen

Komt verwondert u hier mensen! In de maanden augustus en september zendt de NCRV een speciale zomerserie van De Verwondering uit. Annemiek Schrijver praat met prominente gasten die frank en vrij durven praten over de inzichten die zij hebben gekregen in het leven. Ze ontvangt Raoul Heertje, Joris Linssen, Leon de Winter, Nazmiye Oral, Jan Marijnissen, Peter R. De Vries en Marianne Thieme voor een half uur zomerse inspiratie vanuit haar boshuisje in Lage Vuursche.

Op zondag 30 augustus is politicus Jan Marijnissen te gast in De Verwondering.

Jan Marijnissen was van 1994 tot 2010 lid van de Tweede Kamer voor de Socialistische Partij. Hij is nog steeds voorzitter van deze partij. Marijnissen schreef ook een aantal boeken waaronder “Waar de historie huishoudt” over zijn grote belangstelling voor geschiedenis.

Annemiek Schrijver spreekt met Jan Marijnissen over de zondagochtenden van vroeger, de vroege dood van zijn vader, zijn eenzaamheid op het internaat, zijn liefde voor de muziek van componist Allegri , over de zaken waardoor hij gedreven wordt, en over zijn fascinatie voor een schilderij van Rembrandt.

NCRV De Verwondering, zondag 30 augustus om 08.30 uur bij de NCRV op NPO 2.